مهدی عسگری:
لزوم تقویت بخش نرم افزاری در کانون های مساجد
مهدی عسگری در گردهمایی مدیران کانونهای فرهنگی هنری مساجد و ائمه جماعات بر تقویت بخش نرم افزاری و محتوایی کانون های فرهنگی،هنری مساجد تاکید کرد.
مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرج از افزایش چهاربرابری تعداد کانون های مساجد در کرج در طول یکسال و نیم گذشته خبر داد و افزود: هم اکنون با فعالیت یکصد و سی کانون مسجد در این منطقه به لحاظ کمی فاصله چندانی با کلان شهر تهران نداریم.
مهدی عسگری با تاکید بر تقویت بخشهای مختلف فرهنگی در کرج گفت:با توجه به موجود در فرهنگ منطقه، این تقویت همه جانبه صورت نگرفته است و در حال حاضر نیز بسیاری از حوزه ها نیاز به تقویت زیرساخت ها و پشتیبانی در بخشهای محتوایی دارند.
عسگری بحث نظارت بر فعالیت کانونهای مساجد را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد:ساماندهی فعالیت این کانونها و توزیع عادلانه بودجه بین این مراکز نیاز به برنامه محوری دارد در غیر اینصورت بودجه بین همه کانونها با هر سطح فعالیتی یکسان توزیع می شود که این اختصاص بودجه غیر عادلانه است.
عسگری با بیان اینکه ارزش، اهمیت و تاثیرگذاری کانونها در حوزه فرهنگ و هنر شاید بیش از برخی از دستگاههای متولی فرهنگ در شهرستان است بیان داشت:نظارت مستمر و کارآمد از کانون ها ،درجه بندی فعالیت این مراکز و توزیع عادلانه بودجه نسبت به اقدامات انجام شده توسط این مراکز فرهنگی نقش به سزایی در افزایش تاثیر گذاری کانون های مساجد ایفاء می کند.
مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرج درجه بندی کانونها مطابق با فعالیتهای صورت گرفته را مهم ارزیابی و تاکید کرد:اعتبار تخصیصی به کانونها باید با برنامه ریزی،فکر و آموزش همراه باشد در غیر اینصورت همزمان با افزایش اعتبارات فرهنگی به جای اینکه شاهد رشد شاخصه های فرهنگی باشیم دچار رکود در این حوزه مهم می شویم.
عسگری خلاقیت، نوآوری و هدایت محوری را از ابزارهای مهم تحقق اهداف کانونهای مساجد ذکر کرد
وی نقش مساجد در ساخت تمدن اسلامی را یادآور شد و افزود:امروز در بحث جنگ نرم، دولت همت و تلاش خود را در جهت تقویت این مراکز فرهنگی به عنوان نقطه اصلی و محوری ساخت تمدن اسلامی و توسعه آن قرار داده است.
وی ایجاد تحول نرم افزاری را برای گسترش اثرگذاری کانونهای فرهنگی مساجد مهم دانست و بیان داشت:اگر تحول نرم افزاری اتفاق بیفتد حتی در صورت کمبود حمایتهای مادی، این کانونها با تکیه بر فکر و خلاقیت فرهنگی پویا خواهند بود.
این مسئول شناسایی نیازهای فرهنگی منطقه و چاره اندیشی برای آنها را از جمله مؤلفه های مهم برای موفقیت در این حوزه عنوان کرد و افزود:موفقیت تنها در گرو افزایش اعتبارات و امکانات نیست و در کنار آن تقویت دیدگاه علمی، رویکرد برنامه محور و آموزش مدیران جوان ضرورت دارد.