سفارش تبلیغ
صبا ویژن



نگاهی به نقش رهبری در انسجام ملی و پیروزی انقلاب اسلامی

 

 

 مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرج درنشست خبری که ­به مناسبت دهه مبارک فجر در محل سالن کنفرانس این مدیریت برگزار گردید درباره نقش رهبری گفت: عامل رهبری مهمترین علت حفظ انسجام مردمی در دوران انقلاب و عصر کنونی به شمار می رود.

"مهدی عسگری" افزود: جوهره انقلاب ما از جنس فرهنگ بود، رویداد مهمی که 31 سال پیش نظام دو قطبی جهان را برهم زدبر علل و اصولی استوار بود که لازمه استمرار انقلاب ،تداوم آن علل است .

از جمله مهمترین علتهای پیروزی انقلاب؛ حضور مردم در پرتو اندیشه اسلام ناب و رهبری حکیم و عادل بود ،حضوری توأم با بصیرت دینی و سیاسی .

وی اظهار داشت:این انقلاب از دلهای مردم ومتکی بر اعتقادات و باور های آنها شکل گرفت و به تعبیری 14 قرن پس ازحکومت عدل­­­امیرالمومنین­(ع)،نخستین نظام اسلامی مبتنی بر تفکر ناب شیعی در کشور ما ایجاد شد.

 عسگری گفت: این حضور توأم با صبر و بصیرت ویژگی منحصر به فرد جامعه شیعی است که هماره در گردنه های صعب العبور، سلامت حرکت کشور را تضمین نموده است چنان که حماسه 9دی ماه تجلی بارز و شکوهمندآن بود.­البته حضور مردم در صحنه به معنی رضایت همه جانبه آنها از وضع موجود در جامعه نیست،­ هر­ کس ممکن است انتقاداتی را نیز وارد بداند ،اما باید دید حرکت و رویکردها به چه سمت و سویی است و با توجه به این بازه زمانی که گذشته است ،چه مسیروافقی را در پیش روی­ما قرار می دهد،حضور مردم مؤید کلیت حرکت نظام و برآیند مثبت تلاش های صورت گرفته است.

وی با اشاره به وجود امنیت در کشور به عنوان مهم ترین نیاز زندگی اجتماعی بیان داشت :بــا مقایسه­ای­اجمالی میان ایران و کشورهای منطقه،می توان به این نتیجه رسید که بسیاری از کشورهای همسایه ما ،از این حق طبیعی برخوردار نیستند و این در حالی است که مردم ایران از بالاترین سطح از امنیت اجتماعی بهره مند هستند و این به دلیل استواری انقلاب اسلامی ایران بر شانه های خود مردم است.

"مهدی عسگری" نگاهی به زندگی رهبران مختلف جهان در تمام ابعاد از سطح زندگی تا معلومات و مواضع آنان مشخص می کند که نمی توان نمونه دیگری برای رهبری همانند امام خمینی (ره) یافت و شخصیت این رهبر کبیر در تاریخ معاصر بی نظیر است.

وی اظهار داشت: به همین دلیل است که اکنون استکبار تمام توان خود را به کار گرفته تا به اصل ولایت فقیه و رهبری هجمه وارد کند چون می داند با وجود ولی فقیه، براندازی نظام جمهوری اسلامی ممکن نیست.

عسگری خاطرنشان کرد: در حوادث اخیر نیز حلقه وحدتی که موجب شد مردم از این گردنه تفرقه انگیز به سلامت عبور کنند همین رهبری نظام بوده است.

وی یادآور شد: نظام جمهوری اسلامی با درایت رهبری و هوشمندی مردم توانسته از مراحل تثبیت انقلاب عبور کند حال اینکه گذر از این مرحله بسیار زمانبر است اما ملت ایران اکنون با اقتداراز مرحله تثبیت انقلاب گذر کرده و گام در دهه چهارم انقلاب یعنی عصر عدالت و پیشرفت نهاده است.

  



 

کلمات کلیدی :
ارسال به Google


افرا ::: دوشنبه 88 بهمن 19::: ساعت 9:47 صبح

محبت دوستان ()محبت


ایجاد تحول در حوزه فرهنگ منوط به تغییر رویکردهای فرهنگی است

مهدی عسگری

در نهادهای فرهنگی وابسته به نظام حکومتی رویکردهای متفاوتی می­تواند حاکم باشد که هرکدام سیاست­ها ،برنامه­های اجرایی و آثار مختص به خود را به دنبال خواهد داشت. ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان­ها که اصلی­ترین نمایندة حکومت در حوزة فرهنگ در شهرهای مختلف به شمار می­روند از این قاعده مستثنی نیستند و نوع نگاهی که از سوی مسؤولان ارشد اتخاذ می­شود، ترسیم کنندة نوع فعالیت­ها و خط مشی آنهاست. با نگاهی اجمالی و گذرا به نحوة عملکرد این ادارات به خوبی می­توان رویکرد حاکم بر آنها را بررسی و ارزیابی نمود که نتیجة آن سه رویکرد تصدی­گرایانه، واگذاری و حاکمیتی است.در بررسی ادارات مذکور آنچه اغلب نمایان می­شود بیانگر نگاهی تصدی­گرایانه به مقولة فرهنگ است. منظور از تصدی­گری این است که دولت یا حکومت رأساً وارد فعالیت­های فرهنگی شده و منابع مالی و انسانی و سایر امکانات خود را مستقیماً صرف اجرای برنامه­های فرهنگی می­کند. اما روشن است که به دلیل کاستی­های فراوان چه در منابع مالی و چه در منابع انسانی و در کنار آن وجود سیستم­های دست و پاگیر اداری و بروکراتیک، اشکالات فراوان و متعددی در این مسیر پدید می­آید که وضعیت امروز فرهنگ کشور گواه این مدعاست و به­سختی با این اشکالات دست به گریبان است. یکی از جدی­ترین آسیب­های این رویکرد عدم دخالت و مشارکت نیروهای مردمی و نهاد­های غیردولتی و خصوصی در دو بخش برنامه­ریزی و اجرای  برنامه­های فرهنگی است و توان و امکانات محدود ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب شده است تنها قادر باشند با بخش اندکی از مردم به طورعام و ارباب فرهنگ و هنر به طور خاص، در ارتباط باشند.به منظور درمان این آسیب، رویکرد دوم به مدد آمده است؛ یعنی رویکرد واگذاری. در این رویکرد که در مقابل رویکرد  پیشین قرار می­گیرد، ادارات می­کوشند تا حد امکان انجام فعالیت­های فرهنگی خود را به نیروهای مردمی و بخش خصوصی وانهند و خود را از دردسرها و معضلات رویکرد قبل رهایی بخشند. بودجه، امکانات و تجهیزات ادارات فرهنگی در اختیار عده­ای با شخصیت حقیقی یا حقوقی (عمدتاً حقوقی) نهاده می­شود.ادامه مطلب...

 

کلمات کلیدی : تصدی گری، واگذاری، حاکمیتی، مهندسی فرهنگی، هدایت، حمایت، نظارت، فعالان فرهنگی
ارسال به Google


افرا ::: چهارشنبه 88 اردیبهشت 9::: ساعت 11:36 صبح

محبت دوستان ()محبت


افرا[2] . انقلاب . تصدی گری . جشنواره . حاکمیتی . حمایت . داستان . داستان کوتاه . فرهنگ . فعالان فرهنگی . کتاب . کرج . کوتاه . مهندسی فرهنگی . نظارت . نمایش . هدایت . واگذاری . ارشاد .